Wietze Koning

Wietze Koning

Ik was elf jaar oud toen mijn eerste 3/4 spaanse gitaartje in mijn bezit kwam. Een jaar eerder was mijn interesse gewekt. Mijn broer had een electrische gitaar plus versterker te leen, en een stiekem bezoek aan mijn broer z'n slaapkamer had als gevolg dat ik verkocht was aan dat enorme geluid wat die gitzwarte gitaar en die enorme versterker voortbrachten.

"Eerst maar eens akoestisch beginnen" dachten mijn ouders, en zo geschiedde. Het eerste spaanse gitaartje was een feit, en na een eerste lesboekje en een goedwillende huisvriend moest er maar eens gezocht worden naar een geschikte leraar. Deze werd gevonden in de persoon van Richard de Jonge (toenmalig gitarist van de band van m'n broer..) klassiek geschoold, dus ook mijn muzikale basis werd op de klassieke gitaarmethode gebouwd. Na een jaar of drie kwam onvermijdelijk toch die electrische gitaar om de hoek kijken. Richard speelde ook electrische gitaar, dus nadat ik mijn eerste electriche gitaar had aangeschaft (Hondo II les Paul....) konden ook deze lessen aanvangen. Na twee jaar "gecombineerde lessen" besloot ik het allemaal zelf te gaan doen, en koos dus mijn eigen pad.

Het ging allemaal best o.k. en ik wilde ook graag verder in de muziek dus een conservatorium-studie lag voor de hand. Ik werd aangenomen, en vijf jaar later had ik het diploma "docerend musicus electrische gitaar" op zak. Toen was het nog mogelijk dat je bij gebleken talent kon worden uitgenodigd tot het volgen van een aanvullende studie "uitvoerend musicus". Dit heb ik een jaar later met goed gevolg afgesloten. Op het conservatorium heb ik een geweldige tijd gehad, elke dag met muziek bezig, les van de beste gitaristen, en ook nog eens je idolen in levende lijve tegenkomen (John Scofield, Mike Stern, Scott Henderson, Allan Holdsworth..).

Vanaf mijn vijftiende jaar speel ik in diverse bandjes, en heb tot nu toe ook deel uitgemaakt van de meest uiteenlopende bands en projecten: van 'hard-rock" tot jazz-trio. Een van de leukste dingen vond ik wel het begeleiden van dansgroep "Reflex". Met dit gezelschap heb ik meer dan een jaar door Nederland getourd, en alle schouwburgen aangedaan.

Tegenwoordig speel ik regelmatig met mijn band Chaos!, waarmee we zelfs zo af en toe tot het "Hilversumse" doordringen. Op dit moment ben ik druk bezig met het nieuwe album van mijn jazz-rock band ArtAttack, een fantastische band met geweldige muzikanten.

Voor nog meer informatie verwijs ik u naar mijn eigen website.