Lotte Velthoven

Lotte Velthoven

Mijn naam is Lotte van Velthoven en ik geef celloles bij Muziekschool De Hondsrug. Daarnaast ben ik ook docent bij ’t Clockhuys-CKC in Haren en in mijn privépraktijk.

Ik kreeg mijn eerste cellolessen op 8-jarige leeftijd en ik speel nog steeds met veel plezier. Ik speelde in verschillende jeugdorkesten, zoals het Haydn Jeugd Strijkorkest en het Nationaal Jeugd Orkest. Daarnaast nam ik deel aan de zomercursus Woudschoten. Dankzij deze inspirerende ervaringen werd mijn hobby mijn vak.

Nog tijdens de middelbare school werd ik toegelaten tot de vooropleiding van het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar ik, na het behalen van mijn gymnasiumdiploma, mijn studie voortzette bij Jan Ype Nota en Michel Strauss.

In 2008 behaalde ik mijn diploma en daarna studeerde ik verder in de masteropleiding bij Jeroen Reuling aan het ArtEZ conservatorium.

Ik heb altijd veel kamermuziek gespeeld en ik beleef veel plezier aan het optreden met mijn pianotrio.  Het delen van mijn liefde voor de cello en de muziek vind ik één van de mooiste dingen van het vak.

Iedereen vanaf 6 jaar kan beginnen met celloles. Het is een instrument waarmee je al snel kan samenspelen in allerlei orkesten en ensembles en die mogelijkheden zijn er volop.