Inge Muntendam

Inge Muntendam

De viool was niet mijn eerste instrument. Toen ik kind was, speelde ik eerst een aantal jaren klarinet. Ik merkte echter dat dit toch niet mijn instrument was en daarom stapte ik zo rond mijn 14e over op de viool, wat juist wel heel goed bleek te werken! Ik was vanaf het begin gedreven en gemotiveerd en wist al snel dat ik echt violiste wilde worden. Hier ben ik dan ook helemaal voor gegaan en in juni 2009 ben ik succesvol afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Al tijdens mijn studie vond ik lesgeven erg leuk en interessant. Ik kreeg stageleerlingen en heb ook invalwerk op een muziekschool gedaan.

Na mijn afstuderen aan het Prins Claus Conservatorium heb ik mijn studie voortgezet aan de Master of Music opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Het Master eindexamen heb ik in april 2012 afgesloten met heel goed resultaat. Naast het lesgeven ben ik dus ook actief als uitvoerend musicus. Ik vorm een duo met een pianist en speel daarnaast ook in een pianotrio (piano-viool-cello).

Ik geef graag les en vind het belangrijk om leerlingen positief te stimuleren en de waarde, de techniek en het plezier van het vioolspelen bij te brengen! Voor zowel jonge leerlingen als oudere leerlingen!