Gertie Bruin

Docent Acoordeon               Op 7-jarige leeftijd ben ik begonnen met accordeon spelen en eigenlijk nooit meer gestopt. Na ongeveer twee jaar les had ik al mijn eerste optredens. Deze hobby werd een studie en leidde in respectievelijk 1995 en 1997 tot de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus bij Egbert Spelde aan het conservatorium te Enschede.

Verder behaalde ik in 1999 het diploma Theorie der Muziek bij o.a. Johan de With aan het conservatorium te Groningen. Tijdens mijn accordeonstudie was ik meerdere malen actief deelnemer aan masterclasses, o.a. van Mogens Ellegaard en Mie Miki. Sinds 1999 is de combinatie van lesgeven en optreden mijn beroep geworden, vanaf 2001 geef ik ook les aan het Centrum voor Kunst en Cultuur in Haren. Sinds 2009 ben ik verbonden aan het ArtEZ Conservatorium Enschede/Zwolle als hoofdvakdocent accordeon.

Naast de activiteiten als solist met een breed repertoire van zeer verschillende stijlen (van Tango en Franse musette tot eigentijdse klassieke muziek), ben ik regelmatig begeleider van (opera)zangeres Lies Akkerman, van chansonzangeres Mia Gast, van Mannenkoor Albatros, speel ik in het Driesterrentrio, in het Nederlands Accordeon Ensemble en vorm ik een duo (gespecialiseerd in hedendaagse muziek) met saxofonist Niels Bijl.

Voor nog meer informatie verwijs ik u naar mijn eigen website www.gertiebruin.nl.